Arhiepiscopia Dunării de Jos
Protopopiatul Tg. Bujor
strada Grigore Hagiu nr. 7,
oraş Tg. Bujor
judeţul Galaţi,
cod 805200
Telefon: 0236.340.518
Fax: 0236.340.838
adresă email: protoieriat@yahoo.com
prottgb@edj.ro
 
 
 

16 iunie 2011: Conferinţă lunară preoţească - Puricani

Creat 17.06.2011 01:09:24 | Ultima modificare 17.06.2011 17:42:05
În data de 16 iunie a.c a avut loc în localitatea Puricani, la limita nordică a protoieriei şi a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la care paroh este pc. preot Marius Vasiloiu, conferinţa lunară preoţească. Aceasta a debuta cu oficierea Utreniei în zi de rând şi a Sfintei Liturghii de către pc. preoţi din cercul misionar nr. 3 Bereşti, având ca protos pe pc. misionar protopopesc Valentin Chelm de la parohia Balinteşti, şi cu participarea preoţilor din celelalte cercuri misionare ale protoieriei. La sfârşitul Sfintei Liturghii pc. protoiereu Cezar Gagiu a ţinut un cuvânt de învăţătură prin care a subliniat importanţa lucrării harului în viaţa credinciosului, în general, şi a preotului, în particular, precum şi rodul conlucrării Persoanelor Sfintei Treimi în viaţa noastră.
Partea a doua a conferinţei s-a desfăşurat tot în biserica parohială prin susţinerea unui referat pe tema propusă de către Centrul eparhial: "Misiunea liturgică şi misionară reflectată în activitatea financiar contabilă la parohii", întocmit şi prezentat de către pc. preot Alin Tuluş de la parohia Cristeşti. După prezentarea referatului, pc. protoiereu Cezar Gagiu, împreună cu pc. preot Toader Pohrib, protoiereu onorific şi referent protopopesc au prezentat tuturor preoţilor prezenţi modul de completarea adărilor de seamă privind activitatea din parohiii pe semestrul I al anului curent, precum şi alte aspecte administrative.
La eveniment a participat şi domnul Petru Lificiu, ctitor al noii biserici parohiale construite în localitate. Cu acest prilej domnia sa a oferit tuturor preoţilor prezenţi câte un volum din lucrarea "Patrimoniul natural al României", publicată anul acesta în colaborare cu Forumul Ecologiştilor din România. La final, preoţii prezenţi au făcut o slujbă de pomenire la mormântul părinţilor ctitorului bisericii noi din localitate, îngropaţi în curtea bisericii. Considerăm că a fost un bun prilej misionar într-o parohie cu un număr foarte mic de credincioşi, dar aflată într-o zonă de o frumuseţe extraordinară.